Çok sevdiğimiz için etleri genelde bu sosla pişiriyorum, bazen tavukları da... Özellikle kanata çok yakışıyor. Mangal için sos yaparken de kullanıyorum. Uyduruk ama oldukça lezzetli bir sos...
Eveeet baharatlı patates yataanda soslu antrikot tarifi:))
Malzemeler:
4 parça antrikot
Tost ekmeği (ben çok tahıllı ekmek kullandım)
Sosu için:
1 büyük soğan rendesi
7-8 diş dilimlenmiş sarımsak
1 yemek kaşığı yoğurt
yarım yemek kaşığı salça
2 domates rendesi
2-3 yemek kaşığı soya sosu (extra tuz kullanmayın)
kekik, kimyon, kırmızı biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
2 tane kırmızı biber
2 tane yeşil biber
1 su bardağı su
Yapılışı:
Antrikotlar yağsız tavada arkalı önlü pişirilir, geniş bir tencereye alınır. (rengi değişinceye kadar)Sos malzemeleri karıştılıp etlerin üzerine dökülür. Yaklaşık 1 saat orta ateşte pişmeye bırakılır.
Tost ekmekleri servis tabağına dizilir, etlerin sosuyla üzeri ıslatılır. Üzerine etler dizilip bolca sos dökülür.
Afiyet şeker olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder