Sinopluyuz biz, hem anne hem baba tarafından. Çocukluğumda anneannemin en sık yaptığı yemek mantı, babannemin de tiritti. O yüzden de çok severim tiriti. Babaannemde saolsun her yaptığında ya çağırır ya da gönderir. Ama öyle her tavukla, yufkayla, tereyağıyla yapmaz, beğenmez. Malzemeleri köyden gelecek köy tavuğu, saçta özel yufka, tereyağı..Tavuğu da tereyağını da sabunla yıkar benim babaannem o da ayrı bir konu:)) Hakikaten de köy tavuğunun lezzeti çok başkadır. Yine yapmış göndermiş... Benim için önemli olan bu yemeği eklemeden olmaz. Ellerin dert görmesin babaanne, sağlıklı yaşa dedemle...
Malzemeler:
- Yufka(saç yufkası bazen bulunabiliyor buralarda da)
- Bütün tavuk
- Tereyağı
- Ceviz
Hazırlık:
- Bütün tavuk haşlanır, didilir.
- Tavuğun suyu ayrı bir kapta hazır edilir.
- Yufkalar bölünüp dikdörgen parçalar oluşturulur.
- Tereyağı eritilip hazırlanır.
- Cevizler ufalanır.
Yapılışı:
Yufkalar tavuk suyuna batırılıp yanyana büyükçe bir tepsiye dizilir. Üzerine tereyağı sürülüp ceviz serpilir, Yufkalar bitene kadar aynı işlem tekrarlanır en üste didilmiş tavuk konulur.
Afiyet şeker olsun...
Babannemin ellerine sağlik. Mükemmel bir yemek. Ablacim sende resmini cekip yayınladiğin icin cok supersin.