Çocukluğumda Alman Pastasını çok severdim onun tadını anımsatıyor bana ama bence bu daha lezzetli ve hafif...
Malzemeler :
10 adet milföy
Muhallebisi için:
Yarım kilo süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 vanilya
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
50 gr margarin
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı :
Milföyleri ortadan ikiye kesip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 180C'de 20 dk. pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın bu esnada ortasından ayırın.
Muhallebiyi, margarin hariç pişirin ocaktan aldıktan sonra margarini ekleyin ve blenderden geçirin. Milföyler ve muhallebi soğuduktan sonra milföylerin aralarına bolca muhallebi koyun. Üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın.
Afiyet şeker olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder