so Bu tarif müdürümün annesinden... Feriha Teyze Pilavı diyebiliriz ama pilav desem pilav değil pirinç salatası desem o da değil... Ayrıca servis edilen hardallı bir sos eşliğinde yenen, içinde tavuk, közbiber, garnitür, maydonoz olan vede soğuk yenen çoook lezzetli bişey...
Malzemeler :
1 su bardağı pirinç
1 küçük kavanoz garnitür
1 kemiksiz but yada gögüs
5-6 adet közlenmiş biber
yarım demet maydonoz
mısır
Sosu için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
2-3 çorba kaşığı hardal
Yapılışı:
Pirinci 2 su bardağı soğuk suyla haşlayın. Tavuğu iyice haşlayıp küçük parçalara ayırın.
Pirinç soğuduktan sonra didilmiş tavuklar ve garnitürle birlikte azıcıkta zeytinyağı ekleyip karıştırın. Çukur bir kaba koyup üzerine közlenmiş biber, maydonoz ve mısırı ekleyip hazırlayın. Servis tabağına alırken istenilen miktarda sosla birlikte servis yapın.
Afiyet şeker olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder