Malzemeler :
4 yufka
300 gr kıyma
1 büyük soğan
5-6 diş sarımsak
2 adet tatlı sivri biber yada çarliston biber
1 domates
biraz salça
yarım çay bardağı soya sosu
karabiber, pul biber, kimyon, köri, kekik
4 yumurta(2'si üzeri için)
1 su bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağı
bir tatlı kaşığı yoğurt
çörekotu(üzeri için
Yapılışı :
Soğanı rendeleyip zeytinyağında iyice kavurun, sarımsakları ve salçayı ekleyin, biberleri ve domatesi de ekleyip karıştırarak soteleyin. Renkleri değiştiğinde kıymayı, baharatları, soya sosunu ve biraz da su ekleyip, iyice pişirin.
Süt, yoğurt, zeytinyağı ve 2 yumurtayı ayrı bir kapta çırparak bir karışım hazırlayın.
Yufkanın birini tepsiye yayın içine bolca karışım sürün, diğer yufkaları büyük parçalara ayırıp üzerine serip tekrar karışım sürün ortasına geldiğinizde bolca kıymalı harcı yayın tekrar yufka ve harç şeklinde yufkaları dizin en son üzerini kapatıp 2 yumurta sürüp ve çörekotu serpin.
180C'de yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine biraz su serpiştirip kuru bir bezle kapatın.
Afiyet şeker olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder