Annemin Ramazan ayında sürekli yaptığı bu tatlıyı Şerminle ben çok severiz. Annem halen yazlıkta olduğundan abla olarak bize iftara geldiklerinde ben yaptım kardeşcazıma. Kızartma olmasına rağmen hafif bir tatlı, tabi şerbetinin şekerini abartmadığınız sürece:))
Malzemeler :
8 adet yassı kadayıf (yufkacılarda bulunuyor)
1 kase süt
1 yumurta
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı :
Yassı kadayıfları öncelikle kenarları çok sertse kesin. (Ben kesmedim Şermin en çok kenarlarını seviyo..) Önce süte sonra yumurtaya batırıp önceden kızdırılmış ayçiçek yağında kızartın.
Şerbeti için de şeker ve suyu karıştırıp kaynatın daha sonra limon ekleyip karıştırın. Kızarttığınız yassı kadayıfları şerbetin içine koyup bırakın. Servis edeceğiniz zaman şerbetini süzüp tabaklara yerleştirin. Üzerine arzuya göre kaymak koyup cevizle süsleyin.
Not: Az yağda kızarttım. Rengi hafif değişmeye başlayınca yağdan alın.
Afiyet şeker olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder