Şerminciğimin çok güzel iftar sofrasından çok lezzetli bir Kabak Salatası tarifi...
Malzemeler:
3 adet kabak
3-4 dilim bayat ekmek (yoksa da farketmez)
3-4 adet ceviz
çok az yağ, limon ve tuz
Yapılışı :
Kabaklar, yıkanıp kabukları soyulduktan sonra çok sulandırmadan rondodan geçirilir(istenirse rende de yapılablir) 1 kaşık zeytinyağında teflon tavada sürekli çevrilerek kavrulur. Evde bayat ekmek varsa fırında yada teflon tavada kavrularak kızarmış ekmek kıvamında çevrilir. Rondoda un haline getirilir. Ayrı bir kapta un haline gelmiş ekmek, sarımsaklı yoğurt, yine rondodan geçirilmiş ceviz, tuz, çok az yağ velimon karıştırılır. Kavrulan kabaklar soğuduktan sonra bu yoğurtlu karışımla karıştırılıp servis tabağına alınır.
Afiyet şeker olsun...
Yorum Gönder