Pelincim yeni evinde bize çok güzel bir ziyafet verdi... Herşey çok güzeldi ellerine sağlık, yeni evinde sağlık, huzur ve mutlulukla birlikte güle güle otur canım arkadaşım. Bu açık büfe ziyafette somonların başına oturdum nerdeyse hepsini ben yedim;
Malzemeler:
Tost ekmeği
Somon füme
Labne peyniri
Kuru soğan
Maydonoz yaprağı
Yapılışı: Tost ekmeklerinin kenarları kesip kalan kareyi dörde bölün. Üzerine borca labne peyniri sürün. Onun üzerine ufak parçalara böldüğünüz somonu ve yuvarlak ve ince kıydığınız soğanı ekleyin. Maydonoz yapraklarıyla süsleyip servis tabağına dizin.
Veee bu da Pelin'in spesiyalitesi çok güzel ve çok lezzetli değişik bir börek tarifi;
İnternet Böreği
Malzemeler:
3 yufka
1 paket krema
1 paket hindistan cevizi(3 yemek kaşığı)
yarım bardak su
yarım bardak su
Yarım bardak sıvıyağ
5 patates (haşlanmış)
tuz, karabiber, pulbiber
kaşar rendesi
Pişirmeden önce: 1 yumurta sarısı ve galeta unu
Yapılışı:
Bir kasede krema, hindistan cevizi, su ve yağ karıştırılır.
1. yufka tezgaha yayılır ve hazırladığımız karışımdan yufkaya dökülür (ortalarına az kenarlarına fazla gelecek şekilde) 2.ve 3. yufka içinde aynı işlem yapılır. Yufka önce dörde bölünür, bölünen parçalar tekrar dörde bölünerek 16 adet böreklik yufka elde edilir.
Böreğin harcı için haşlanmış ve ezilmiş patatese sıcakken kaşar rendelenir tuz, karabiber ve pulbiber eklenerek karıştırılır.
Yufkanın kalın kenarlarına harc konarak geniş sigara böreği gibi sarılır ve buzdolabında 1 gece bekletilir. (En az 6 saat bekletilirse daha lezzetli oluyormuş)
Dolaptan çıkarıldıktan sonra böreğin üst kısmı önce yumurta sarısına sonra galete ununa bulanır ve 170C 45-50 dakika fırında pişirilir.
Pelin'in Notu: Yumurta ve galete ununa bulamadan buzdolabı poşetiyle buzlukta bekletilip istenildiği zaman pişirilebilir.
Afiyet şeker olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder