Daha önce nedense hiç akıl etmediğim, bayramda babannemden öğrendiğim tarhana çorbasını tavuk suyuyla yapmak çorbayı daha da lezzetli hale getiriyormuş meğer:))
Malzemeler:
1 çay bardağı tarhana
6 su bardağı su (1 su bardağı suyu tarhanayı kasede eritmek için kullanıyoruz)
2 domates rendesi
2 çarliston biber (dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı tereyağ
tuz
Yapılışı:
Tencerede tereyağını eritip biberleri ve domatesleri kavurun. Üzerine 5 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kasede eritilmiş tarhanayı ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. En son tuzunu ekleyin.
Afiyet şeker olsun...
Not: 2.5 su bardağı tavuk suyu + 2.5 su bardağı su şeklinde kullandım. Tarhana topaklanırsa blenderdan geçirebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder