Son gittiğim yemek kursunda öğrendiğim nefis bir balık tarifi. Aslında tam olarak orjinali bu değil eksik tarifle hazırladım bu da çok güzel oldu.
Malzemeler:
Somon fileto
Asma yaprağı(salamura)
Milföy hamuru
Tuz, karabiber
Yumurta sarısı
Yapılışı:
Somon filetoyu yıkadıktan sonra üzerine tuz ve karabiber serpin. Üzerini kapatacak şekilde asma yaprağı ile sarın. Milföyü elinizle açıp incelterek balığı kaplayın ve yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200C fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Ve yanına da Koca tarafından hazırlanan nefis bir salata tarifi;
Malzemeler:
Domates
Salatalık
Kuru soğan
Taze nane
Maydonoz
Mısır
Sosu için:Sızma zeytinyağı, limon, nar ekşisi, sumak, tuz
Yapılışı:
Tüm malzemeler ince ince kıyılıp salata tabağına konur. Üzerine sos için hazırlanan malzemeler eklenerek servise hazırlanır.
Yorum Gönder