Bu pastanın yapılışını Yemekteyiz programında seyrettim çok kolay ve güzel göründüğü için bende bir deniyim dedim. Aslında pastanın tamamı krem şantiyle yapılıyordu fakat ben arasına vanilyalı puding, üzerine krem şanti koydum daha hafif oldu. Kenarlarındaki milföy kırıntıları da hazır pasta görüntüsü veriyor...
Malzemeler:
Pasta keki
1 poşet krem şanti (üzerinde yazıldığı gibi hazırlanacak)
süt
2-3 adet muz
bolca çilek
2 adet milföy hamuru
1/2 paket vanilyalı puding (üzerinde yazıldığı gibi hazırlanacak)
Yapılışı:
Önce iki adet milföy hamurunu önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Pasta kekinin alt kısmını bolca sütle ıslatın. Üzerine hazırlayıp pişirdiğiniz vanilyalı pudingi dökün. Dilimlediğiniz muzları ve çilekleri üzerine dizin. Kekin üst kısmını da üzerine koyup aynı şekilde bol sütle ıslatın. Hazırladığınız krem şantiyle pastanın üst ve yan kısımlarını sıvayın. Pişirdiğiniz milföyleri elinizle ufalayın ve pastanın yan kısımlarına ufaladığınız milföyleri yapıştırın. Üzerini çilek ve muzla süsleyin.
Afiyet şeker olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder