Bodrum'un ünlü bir yemeği...Çökertme şarkısını da çok severim, yemeğini de... Çökertmeyi ilk defa Casita'da yedim. Etiler Venüs Pastanesi'nin karşısında küçük ama çok sevimli bir dükkan. Basit ama çok lezzetli bir yemek olduğu için bir de evde deneyelim dedik çoook güzel oldu aslında esas maharet etinin yumuşak ve lezzetli olmasında. Hazırlaması ve pişmesi biraz zahmetli o yüzden kalabalık misafir için önermem. Resimdekini kardeşim yaptı ellerine sağlık Şerom...
Malzemeler :
Patates
Antrikot
Domates
Sarımsaklı yoğurt
Kekik
Kırmızı biber
Tuz
Yapılışı :
Öncelikle antrikotu jülyen şekilde dilimleyin. Domates rendesi, baharat ve biraz yağda pişirin.
Patatesleri rendeleyip suda 20 dakika bekletin. Süzdükten sonra kızgın yağda kızartın(çok ince olduğu için yanmasın dikkat!)
Servis tabağına önce patatesleri üzerine sarımsaklı yoğurdu daha sonra da etleri ekleyip kırmızı biber ve bol kekik döküp servis yapın.
Afiyet şeker olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder