Aslında buna mayalı hamurdan çeşitlemeler de diyebiliriz... Annemin çok sık yaptığı ama lezzeti her harca uyan bir hamur resimdekilerin yarısı ıspanaklı diğer yarısı da peynirli...
Malzemeler :
1 tane pakmaya
1 kahve fincanı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
alabildiği kadar un(yumuşak bir hamur olacak)
Yapılışı :
Bütün malzemeleri iyice yoğurduktan sonra üzerini bir bezle kapatıp 1 saat kadar bekletin. (sıcak bir ortam olduğunda daha güzel kabarıyor)
Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz harcı koyabilirsiniz. İster ortasına harç koyup pide gibi isterseniz harcı içine koyup kapatabilirsiniz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu veya susam serpip önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet şeker olsun...
Not : Annemden bir püf noktası; poğaçaların üzerine sürdüğümüz yumurta sarısına bir miktar pudra şekeri eklersek daha sarımsı ve parlak oluyormuş...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder