Canım arkadaşım Aytül, şefimizin doğum günü için işyerine birşey yapıp getireyim demiş, börek yapmayı düşünmüş sonra dışarı çıkıp yufka almaya üşendiği için bahçeden kopardığı taze yapraklardan zeytinyağlı yaprak sarma yapayım bari demiş:))))))))) Nasıl yani!!!!!!!
Hayatımda hiç dolma sarmadım ama kolay olmadığını iyi biliyorum acaba Aytül'den başka kim yufka almaya üşenirde dolma sarmaya üşenmez???? Wallahi bravo...
Yedik yedik tadına doyamadık ellerine sağlık Aytülüm, dolmaların süperdi ellerin dert görmesin der, devamını bekleriz:))))))) İşte dolmanın tarifi;
Malzemeler:
Yarım kilo taze yaprak(yıkanıp rengi sararana kadar haşlanır) yada salamura yaprak
1,5 kg soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç(kırık değil normal)
1 paket kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
yarım paket yenibahar
6 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı tarçın
1 demetten biraz az dereotu
3 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3 su bardağı su
süsleme için dereotu, limon
Yapılışı:
1 yemek kaşık zeytinyağında dolmalık fıstıkları çevirin, geri kalan 1 su bardağı zeytinyağını, rendelenmiş soğanları ekleyin ve iyice ölünceye kadar kavurun. Yıkanmış pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin. İyice kavrulduktan sonra suyunu ekleyin, kapağını kapatıp ocağın altını kısarak pişmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra tüm malzemeleri ekleyip tekrar kapağını kapatın, soğuyunca tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırlanan içle yaprakları sarmaya başlayalım. Sarmaları tecereye koyduktan sonra üzerine düz tabak koyup, su ekleyelim Kısık ateşte yapraklara çatal batacak kadar pişirelim.
Afiyet şeker osun...
Not: Dilercimde susamlı kalp şeklinde nefis kurabiyeler yapmış, onu sabah erkenden yediğimiz için resmini çekemedim. Ellerine sağlık canım arkadaşım:))))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder