Geçen haftalarda Birgül'de yiyip bayıldığım ve üzerine bilmem kaç defa yaptığım kolay çiğbörek tarifini iftiharla sunarım... Aynı çiğbörek tadında, hazırlanması ve pişmesi çok kısa süren çok da lezzetli bir börek. Kahvaltıda, ikindide, akşam yemeği olarak da süper...
Malzemeler:
Kıyma
1 tane kuru soğan
tuz , karabiber
lavaş (dürüm marketlerde satılanlardan)
yumurta sarısı
az zeytinyağı
Yapılışı:
Dürümleri ortadan ikiye keselim ve yumurta fırçasıyla içine zeytinyağı sürelim. Kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, tuzu ve karabiberi karıştıralım (çiğ olacak, kavurmuyoruz).
Dürümlerin yarısına ince bir kat kıyma koyup ikiye katlıyoruz. Üzerine bolca yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. Yaklaşık 160C'de 13 dakika pişiriyoruz.
Not: Yiyeceğiniz zaman pişirin, soğuk pek güzel olmuyor.
Afiyet şeker olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder